Kom meer te weten

Visagie workshop Visagie is afkomstig van het Franse woord visage, dat letterlijk 'gezicht' betekent. Het is het camoufleren of corrigeren van de minder sterke kanten van je gezicht en het accentueren van de sterke kanten van het gezicht. Om visagist(e) te worden, moet je een opleiding volgen waarna je een d... meer Bruidskapsel De bruiloft is een van de mooiste dagen in het leven, omdat twee personen elkaar de eeuwige trouw toezeggen. Vaak maakt een huwelijk de volgende stap in een relatie mogelijk. Deze memorabele gebeurtenis vind plaats onder ideale omstandigheden, een mooie bruidsjurk, perfecte ceremonie en een mooie mu... meer Kleding tips Je kent ze vast wel, die personen in je omgeving die er altijd indrukwekkend bijlopen. Zij weten keer op keer voor de dag te komen met een outfit, waarvan je denkt: Wow. Het leuke is, dat kun jij ook! En het is leuker dan je denkt! Er zijn drie beginselen om je beter te kleden, na het toepassen van ... meer Haarverlenging Het is eigenlijk niet meer weg te denken uit deze tijd, alles wordt vergroot of verlengt, van nagels tot haar, van lippen tot borsten. Hoe meer hoe beter! En we mogen van geluk spreken dat het kan! Vele vrouwen zullen hier uiteraard voor kiezen omdat ze het mooi vinden, maar er zijn ook een hoop vro... meer

Visagie

Visagie is een vakgebied dat veel toegepast wordt op mannen en vrouwen die presenteren of spreken voor grote groepen mensen. Visagie houd zicht bezig met het accentueren van de sterke kanten van het gezicht en het camoufleren van minder sterke kanten. In de meeste gevallen gebeurt dit door middel van make-up. Het goed toepassen van make-up zorgt voor een beter uitstraling en daarmee voor meer zelfvertrouwen van het individu.

Vakkennis

Elke huid is anders, er zijn dan ook verschillende huidtypen en huidkleuren te onderscheiden. Visagisten, de personen die visagie toepassen maken hier handig gebruik van door de juiste kenmerken te accentueren. Heeft u een donkere huid? Dan is daar prima make-up op toe te passen! Door het maken van de juiste keuzes kan de uitstraling van het gezicht een stuk verbeterd worden, dit is perfect te gebruiken in verschillende werkgebieden. Je zult verbaast staan over wat er met visagie allemaal mogelijk is.

Werkgebied

Het toepassen van make-up wordt dagelijks door talloze personen gedaan, zeker vrouwen maken veel gebruik van make-up. Bij het uitgaan is make-up vaak enorm belangrijk, omdat ze zich dan tussen anderen bevinden. Visage wordt dan ook toegepast in situaties waarbij personen geconfronteerd worden met grote groepen mensen, zoals optredens, voorstellingen en presentaties. Bekende sectoren zijn dan ook  Televisie, theater, artiesten en dansers.

Visagie opleiding

Visagie berust op veel kennis, de juiste toepassing en goed inzicht. Dit is een vaardigheid die veel training nodig heeft. Daarom bestaat er sinds 2010 ook een visagie opleiding, die opleid tot visagist. Er worden verschillende aspecten behandeld zoals huidtypes, kleuren en toepassingen. Naast visagist zijn er ook nog andere aanverwante beroepen, waaronder Manicure, Grimeur en nagelstyliste.