Kom meer te weten

Bruidsmake-up Het is voor velen de belangrijkste of mooiste dag uit hun leven, de bruiloft! Op deze dag beloof je je partner eeuwige trouw tot de dood  jullie scheidt. Op deze dag zijn alle dierbaren aanwezig en wordt de perfecte sfeer gecreëerd door middel van kleding, muziek, aankleding, eten en cerem... meer Visagie workshop Visagie is afkomstig van het Franse woord visage, dat letterlijk 'gezicht' betekent. Het is het camoufleren of corrigeren van de minder sterke kanten van je gezicht en het accentueren van de sterke kanten van het gezicht. Om visagist(e) te worden, moet je een opleiding volgen waarna je een d... meer Make-up tips Om ervoor te zorgen dat u de juiste keuzes maakt tijdens het doen van uw make-up hebben we 10 tips voor een jonge uitstraling op een rijtje gezet. Met deze tips bent u verzekerd van de juiste dosering make-up en een jonge uitstraling! Lipgloss Lipgloss is de perfecte oplossing voor volle en se... meer Het vinden van de perfecte Prima Donna bh Het kopen van een bh kan een uitdaging zijn, vooral als je op zoek bent naar een combinatie van pasvorm, stijl en comfort. Prima Donna, een gerenommeerd lingeriemerk, staat bekend om zijn kwaliteit en diverse aanbod aan bh's. Als je op zoek bent naar de perfecte Prima Donna bh, volg dan deze gid... meer

Make-up als uitlaatklep

Make-up als uitlaatklep

Make-up wordt vaak gezien als een hulpmiddel om iemands fysieke uitstraling te verbeteren maar het kan ook een krachtig hulpmiddel zijn om iemands emoties te communiceren en uit te drukken. Of het nu een gedurfde rode lip is om zelfvertrouwen over te brengen of een donkere eyeliner om verdriet te uiten, make-up kan ons helpen onze emoties op een unieke en creatieve manier uit te drukken. Vaak vinden mensen het lastig om over hun gevoelens en eventuele problemen te praten. Make-up kan hierbij een helpende hand bieden om emoties te kunnen communiceren.

Emoties uiten op een creatieve manier

Een van de manieren waarop make-up kan helpen bij het verklaren van emoties, is door een uitstraling te geven van hoe we ons voelen. Net als lichaamstaal kan onze make-up onze emotionele toestand aan anderen overbrengen zonder een woord te hoeven zeggen. Een heldere en kleurrijke ooglook kan bijvoorbeeld vreugde en blijdschap uitdrukken, terwijl een gedempte en minimalistische look juist kalmte kan uitstralen.

Als iemand zich bijvoorbeeld verdrietig voelt, kan hij ervoor kiezen om donkere oogmake-up te dragen om zijn stemming weer te geven. Aan de andere kant kan iemand die zich gelukkig en zelfverzekerd voelt, kiezen voor fellere kleuren en een gedurfder uiterlijk. Door hun emoties te uiten door middel van make-up, kunnen mensen een gevoel van controle over hun gevoelens krijgen en manieren vinden om ze met anderen te communiceren.

Emotionally focused therapy 

Vind jij het interessant om te leren over hoe mensen omgaan met mentale problemen? Je kunt je in dit onderwerp verdiepen en jezelf opleiden tot coach. Er zijn verschillende online opleidingen waarbij je kunt leren over hoe je mensen het beste kunt coachen wanneer ze met persoonlijke problemen kampen. Een van zo'n online zelfstudie is emotionally focused therapy. Wanneer je al werkzaam bent als coach of psycholoog, kan deze cursus helpen bij het uitbreiden van jouw kennis in dit vakgebied. Ook wanneer je nieuw bent in dit vakgebied, biedt zo'n soortgelijke cursus een goede basis. 

Make-up kan dus een krachtig hulpmiddel zijn om emoties uit te leggen en uit te drukken. Of we het nu gebruiken om onze emotionele toestand aan anderen te communiceren of als een vorm van  zelfexpressie, make-up kan ons in staat stellen onze emoties op een unieke en creatieve manier te verkennen en uit te drukken.