Kom meer te weten

Heren parfum Parfum kent vele toepassingen, zoals het verrijken van ruimten, materialen of producten. In dit artikel wordt gesproken over parfum voor personen. Heren parfum is erg belangrijk voor het geven van de juiste uitstraling. Het kan een sterke aantrekkingskracht hebben op vrouwen en werken aan het zelfve... meer Haartips U vindt op deze pagina info over hoe u uw kapsel in model brengt. Of u nu kort haar heeft of een lange bos met krullen. Kort haar in model brengen Kort haar is hot en gemakkelijk in model te brengen, met enkel je vingers, een föhn, een platte borstel en een tunnelborstel met ver gespreide... meer Make-up workshop Heeft u altijd al eens willen leren hoe u uw positieve features in uw gezicht accentueert met de juiste make-up? Wilt u graag een echte modellen make-up look op uzelf uitproberen, maar heeft u geen idee hoe u hiermee moet beginnen? Make-up workshops zijn dan een uitkomst! Een visagie workshop is iet... meer Kleding tips Je kent ze vast wel, die personen in je omgeving die er altijd indrukwekkend bijlopen. Zij weten keer op keer voor de dag te komen met een outfit, waarvan je denkt: Wow. Het leuke is, dat kun jij ook! En het is leuker dan je denkt! Er zijn drie beginselen om je beter te kleden, na het toepassen van ... meer

Visagie

Visagie is een vakgebied dat veel toegepast wordt op mannen en vrouwen die presenteren of spreken voor grote groepen mensen. Visagie houd zicht bezig met het accentueren van de sterke kanten van het gezicht en het camoufleren van minder sterke kanten. In de meeste gevallen gebeurt dit door middel van make-up. Het goed toepassen van make-up zorgt voor een beter uitstraling en daarmee voor meer zelfvertrouwen van het individu.

Vakkennis

Elke huid is anders, er zijn dan ook verschillende huidtypen en huidkleuren te onderscheiden. Visagisten, de personen die visagie toepassen maken hier handig gebruik van door de juiste kenmerken te accentueren. Heeft u een donkere huid? Dan is daar prima make-up op toe te passen! Door het maken van de juiste keuzes kan de uitstraling van het gezicht een stuk verbeterd worden, dit is perfect te gebruiken in verschillende werkgebieden. Je zult verbaast staan over wat er met visagie allemaal mogelijk is.

Werkgebied

Het toepassen van make-up wordt dagelijks door talloze personen gedaan, zeker vrouwen maken veel gebruik van make-up. Bij het uitgaan is make-up vaak enorm belangrijk, omdat ze zich dan tussen anderen bevinden. Visage wordt dan ook toegepast in situaties waarbij personen geconfronteerd worden met grote groepen mensen, zoals optredens, voorstellingen en presentaties. Bekende sectoren zijn dan ook  Televisie, theater, artiesten en dansers.

Visagie opleiding

Visagie berust op veel kennis, de juiste toepassing en goed inzicht. Dit is een vaardigheid die veel training nodig heeft. Daarom bestaat er sinds 2010 ook een visagie opleiding, die opleid tot visagist. Er worden verschillende aspecten behandeld zoals huidtypes, kleuren en toepassingen. Naast visagist zijn er ook nog andere aanverwante beroepen, waaronder Manicure, Grimeur en nagelstyliste.